De ce este important un design bun al site-ului?

Știați că mai mult de 75% dintre utilizatori apreciază credibilitatea unei companii doar privind designul site-ului său? Știți că majoritatea site-urilor web există datorită designului lor? Știi, este nevoie de doar câteva secunde pentru ca un vizitator să judece un site web uitându-se la designul site-ului. Când astfel de lucruri se întâmplă în jurul tău, nu crezi că este important un design bun al site-ului?

Designul site-ului contează

Da, designul unui site web contează întotdeauna. Fie că este vorba de a crea o primă impresie asupra unui vizitator sau de a-l atrage să exploreze mai multe despre produse și servicii, designul site-ului contează întotdeauna. Clienților tăi le pasă de design. Indiferent dacă sunteți de acord sau nu, tuturor ne pasă de imagini și, în general, suntem atrași de ceea ce ne face plăcere ochilor. Astfel, dacă un site web este proiectat prost, este posibil să nu aibă vizitatori.

Ce se înțelege prin design bun?

Un design bun nu se referă doar la ceva care încântă ochiul. Este mai mult decât atât. Deși ceva care este interpretat ca un design bun include multe lucruri, cum ar fi forma, culoarea și dimensiunea, atunci când este aplicat în coordonare unul cu celălalt, creează un limbaj vizual consistent care explică totul de la sine.

Așa cum atunci când înveți o limbă, folosești punctuația, vocabularul și propozițiile adecvate pentru a-i ajuta pe alții să înțeleagă, un design de site este creat cu scopul de a comunica pozitiv și impresionant cu spectatorii.

De ce ar trebui sa te concentrezi pe un design bun al website-ului?

Clienților le place să exploreze designul bun. Desigur, un factor atrăgător este asociat cu acesta. Dar, din punct de vedere al afacerilor, cum vă poate ajuta un design bun de site web? Iată o explicație pentru asta

  • Mărește factorul de utilizare. Designul tinde să creeze un impact pozitiv asupra percepției utilizatorului despre cum și la ce se poate aștepta de la site-ul respectiv. Designul site-ului tău decide mișcarea făcută de un utilizator. Un design bun de site înseamnă că ar trebui să informeze cu ușurință utilizatorii despre produsele și serviciile oferite. Dacă un site web funcționează perfect, un utilizator va rămâne cu el și se poate întâmpla și invers.
  • Trebuie să permită o navigare ușoară. Navigarea este o parte importantă a unui site web. Ca urmare, ar trebui să fie proiectat în așa fel încât să fie cât mai simplu posibil pentru utilizatori să găsească soluții la problemele lor. Limitați butoanele de navigare și faceți mai puțin haotic ca vizitatorul să se bucure de o experiență grozavă de vizitare a site-ului web.
  • Aduce conversii. Un design bun de site web instruiește utilizatorii despre ce să caute. Ajută la direcționarea vizitatorului către explorarea ofertelor speciale, îndemnurile la acțiune și verificarea ofertelor care contează pentru el. Un design bun ajută la transformarea vizitatorului în client.
  • Menține credibilitatea mărcii. Fiecare 3 din 4 utilizatori judecă un site web sau o afacere verificând credibilitatea designului site-ului său. Trebuie să existe profesionalism afișat prin intermediul site-ului care să dea o idee despre încrederea pe care o poate avea un vizitator în brand.

Designul site-ului dvs. este cel mai important instrument care vă poate ajuta afacerea să facă o primă impresie asupra unui vizitator și să-l transforme într-un client. Fiți atenți la aceasta și bucurați-vă de răspunsuri grozave.