Indiferent daca ai o afacere mica sau conduci o mare corporație, site-ul tau este unul dintre cele mai importante active pe care le ai. Dacă site-ul tau. nu este gestionat corespunzator, poate fi dificil sa profiti la maximum de el. De fapt, 88% dintre consumatori sunt mai putin probabil sa revină pe un site dupa o experiență proasta. In acest articol, o sa afli ce este managementul site-ului websi de ce este important.

Ce este managementul site-ului web?

Managementul site-ului web este procesul de intretinere si dezvoltare a unui site web astfel încat acesta sa fie sigur, atractiv, complet funcțional și actualizat. Acest proces se aplică designului, structurii, conținutului, caracteristicilor și marketingului site-ului.

De ce este important managementul site-ului?

Gestionarea site-ului web este importanta, deoarece un site web care este prost gestionat tinde sa fie lent, neindemanatic, invechit sau chiar nesigur. Sa discutam mai detaliat motivele pentru care gestionarea site-ului web este importanta:

  • Experiența utilizatorului: Conform unei companii globale de cercetare a pietei, fiecare dolar investit in experienta utilizatorului (UX) are o rentabilitate de 100 USD. Gestionarea eficienta a site-ului web poate ajuta la asigurarea faptului ca un site web este usor de navigat, atragator din punct de vedere vizual si oferă o experienta pozitiva pentru utilizator. Acest lucru poate mentine vizitatorii pe site si ii poate incuraja sa interacționeze cu conținutul acestuia.
  • Content la zi: actualizarea regulata si adaugarea de continut nou pe un site web poate ajuta la mentinerea actuala si relevanta si poate ajuta, de asemenea, la imbunatatirea clasarii site-ului în motorul de căutare.
  • Performanta tehnica: gestionarea adecvata a site-ului web poate ajuta la asigurarea faptului ca un site web functioneaza corect si este disponibil pentru utilizatori. Aceasta poate include monitorizarea si remedierea problemelor tehnice, cum ar fi link-uri intrerupte si erori de încărcare. Incarcarea lenta, de exemplu, este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care consumatorii parasesc un site web: un sondaj Adobe a constatat că 41% dintre consumatori nu vor mai vizita un site care dureaza prea mult să se încarce.
  • Securitate: managementul site-ului web poate include, de asemenea, masuri de implementare pentru a proteja site-ul web și utilizatorii acestuia de amenintările de securitate, cum ar fi malware și tentative de hacking.
  • Reputația brandului: un site web prost gestionat se poate reflecta prost asupra unei afaceri sau organizatii, daunand reputatiei acesteia și provocand potential pierderi de clienti sau donatori. Pe de alta parte, un site web gestionat eficient poate ajuta la construirea încrederii și a credibilitatii utilizatorilor.

Sursa: https://www.wix.com/blog/2022/12/website-management/